Muistilabyrintti

28,91 

Muistilabyrintti on Arttu Tuomisen monisäikeinen esikoisjännityskirja, jolla hän haastaa kotimaisen jännityksen konkarit. ISBN: 9789522026095 (Ilmestyminen: 3/2015)

Tuotetunnus (SKU): 9789522026095 Osastot: , ,
Kirjailijat:Tuominen Arttu

Kuvaus

Muistilabyrintti on Arttu Tuomisen monisäikeinen esikoisjännityskirja, jolla hän haastaa kotimaisen jännityksen konkarit.

”Liisa ei halunnut ottaa enää yhtään askelta. Hän tiesi, mikä perähuoneessa odotti. Hän oli muutaman askeleen ja muutaman sekunnin päässä hetkestä, jolloin hän näkisi kolmannen kerran elämässään kuolleen ihmisen.”

Vanhempi rikoskonstaapeli Janne Rautakorpi joutuu perheineen auto-onnettomuuteen ja loukkaantuu vakavasti. Viisitoista vuotta myöhemmin hän on palannut Porin poliisin väkivaltayksikköön ylikonstaapeliksi, mutta pahasti ruhjoutuneena ja kroonisten kipujen riuduttamana.

Keväistä Poria ravistelevat helleaalto ja rajut mielenosoitukset, joissa vaaditaan Liisantorille pystytettyä teollisuusneuvoksen patsasta siirrettäväksi. Kun keskeltä Porin vilkkainta leikkipuistoa löytyy viemärikaivoon upotettu naistoimittajan ruumis, Rautakorpi ottaa avustajakseen vasta poliisintutkintoaan suorittavan, entisen huippuyleisurheilija Liisa Sarasojan ja ryhtyy selvittämään murhaa.

Samaan aikaan Ulvilan Harjunpäänjoen uimarannat ovat jo kolmatta kesää suljettuina joessa havaittujen bakteerilöydösten takia. Kun joessa alkaa lisäksi esiintyä selittämättömiä kalakuolemia, on omien demoniensa kanssa painivan terveystarkastaja Jarkko Kokon aloitettava myrkkypäästön selvittäminen ja samalla taisteltava työnsä säilyttämisen puolesta. Janne Rautakorpi, Liisa Sarasoja ja Jarkko Kokko saavat jokainen kokea, että maailmassa on monenlaista pahuutta, eikä kukaan heistä jää siitä osattomaksi.

Arttu Tuominen (s.1981) on porilainen ympäristöteknologian yamk-insinööri. Vapaa-aikanaan kalastusta, veneilyä ja kirjallisuutta harrastava Arttu painii päivätyönään ympäristönsuojelutehtävien parissa Satakunnassa.

Tuotenumero: 9789522026095
Tekijät: Tuominen Arttu
Kustantaja: Myllylahti
Sarja: MurhaMylly 115
Alkuperäinen ilmestymisvuosi: 2015
Tuotemuoto: kovakantinen
Sivumäärä: n. 350

Arvioita kirjasta

 

”Kaikki päätyy suorastaan huumaavan pitkään loppukohtaukseen, jossa Tuominen lisää alati kierroksia. Realismin rajat tykitetään useampaan kertaan rikki, mutta mitäpä väliä sillä on, jos sen osaa tehdä tyylillä ja pirun viihdyttävästi!
…kirja ylitti roimasti odotukseni ja jätti mukavan kutkuttavan tunteen tulevaisuutta silmällä pitäen. Arttu Tuomisen nimi kannattaa painaa visusti mieleen. Haluan lisää.”

– Amman lukuhetki -kirjablogi

“Hänen esikoisteoksensa edustaa keskimääräistä ajatellumpaa ja monisyisempää rikosviihdettä. Siinä on tasoja ja sivujuonteita riittävästi vaikka tv-sarjan tarpeisiin. Ennen kaikkea se on mitä ihanteellisin kesädekkari laiturinnokalle.”
– Kauppalehti 14.7.2015

Kustantaja Myllylahti lupailee Muistilabyrintin takakannessa, että Tuominen ’haastaa kotimaisen jännityksen konkarit’. Ilokseni voin olla samaa mieltä. Dekkari rullaa alusta asti mainiosti, ja loppuhuipennus on melkoista tykitystä, johon ei ihan joka päivä dekkareissakaan törmää.
– Kirsin kirjanurkka

”…Ihailin uuden kirjailijan monipuolisuutta, etenkin poliisien kuvausta, poliisien sisäisten kaunojen ja kateuksien kuvausta. Monet henkilöt tulivat niin lähelle, että heidän kohtalostaan alkoi kantaa huolta.”
– Ritvan dekkarinurkka

Brand

Tuominen Arttu

Arttu Tuominen (s.1981) on porilainen ympäristöteknologian yamk-insinööri. Vapaa-aikanaan kalastusta, veneilyä ja kirjallisuutta harrastava Arttu painii päivätyönään ympäristönsuojelutehtävien parissa Satakunnassa.

 

Kirjailijahaastattelu / 2018



Kerrotko lyhyesti itsestäsi
Olen porilainen vuonna 1981 syntynyt kirjailija. Olen aktiivinen luonnossa liikkuja, jonka retket kantavat usein metsiin ja meren rannoille. Päivätyöni teen ympäristönsuojelutehtävien parissa.


Miten sinusta tuli kirjailija?
Olin seitsemänvuotias, kun ilmoitin vanhemmilleni, että minusta tulee kirjailija. Samoihin aikoihin aloin kirjoittaa ensimmäistä ”romaaniani”, johon tietenkin ensiksi piirsin hienot kannet. Juoni taisi mukailla jotain Hopeanuoli-sarjakuvaa. Inkkareita ja länkkäreitä siinä oli, mutta valmiiksi se ei muistaakseni koskaan tullut. Kirjat ja kirjoittaminen ovatkin aina olleet minulle tärkeitä. Vuosien saatossa runoja ja lyhyitä tekstinpätkiä on kertynyt parinkin pöytälaatikollisen verran. Esikoisromaanini Muistilabyrintin kirjoittamisen aloitin syksyllä 2012. Sen jälkeen kirjoittaminen on ollut lähes jokapäiväistä.



Mistä saat aiheet kirjoillesi?
Minulla on aina ollut vilkas mielikuvitus. Idea saattaa lähteä kasvamaan hyvinkin pienestä jyvästä ja kasvaa kokonaiseksi romaaniksi. Aihe saattaa tulla mistä vain, milloin vain.


Mistä uusin kirjasi kertoo?
Leipuri päättää neliosaisen Labyrintti-dekkarisarjan. Kirjassa jahdataan Leipuriksi nimettyä sarjamurhaajaa kahdessa aikatasossa: menneisyydessä ja nykyisyydessä. Halusin kirjoittaa kirjan, jonka teemat ja aiheet ammentavat jännityskirjallisuuden lajityypin ytimestä.


Millainen on kirjoittamisprosessisi?
Ruuhkavuosista johtuen kirjoittamisaika on hyvin rajallinen. Olen kuitenkin hyvin järjestelmällinen kirjoittaja ja pyrin käyttämään iltojen vapaan kirjoitushetken tehokkaasti hyödykseni. Kirjoittamisen alkuvaiheessa pyrin kirjoittamaan mahdollisimman paljon tekstimassaa, jota sitten toisessa vaiheessa lähden työstämään.

Mitä kirjoittaminen sinulle merkitsee?
Kirjoittaminen on minulle tapa ilmaista itseäni. On jännittävää seurata, kuinka tyhjälle paperille alkaa muodostua tapahtumien joukko, sitten kokonainen tarina. Henkilöhahmot saavat oman persoonansa ja muuttuvat eläviksi. Välillä ne tekevät jotain aivan muuta, kuin mitä on suunnitellut.


Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi kirjoittamisen saralla?
Pyrkimykseni on jatkuvasti kehittyä, omaksua uutta ja tulla paremmaksi kirjoittajaksi. Haluan kirjoittaa tarinoita, jotka sekä viihdyttävät että herättävät tunteita.

 

Minkälainen lukija itse olet?
Olen hyvin valikoiva lukija. Saatan viettää pitkiäkin aikoja kirjastossa kirjoja selaillen ja takakansitekstejä lukien. Parhaat kirjat säilyvät mielessä pitkään ja palaan niihin yhä uudelleen. Erityinen paikka sydämessäni kuuluu Täällä pohjantähden alla -trilogialle. Luen paljon jännityskirjallisuutta, mutta myös perusproosaa laidasta laitaan. Pyrin mahduttamaan lukemistooni myös tietokirjallisuutta yli aihepiirien. Kun luen, uppoudun tekstiin niin, etten näe tai kuule mitään.

Kotimaisista kirjailijoista voisin mainita Väinö Linnan, Kalle Päätalon ja Rosa Liksomin. Ulkomaalaisista Stephen Kingin, Mario Puzon ja Henning Mankellin. Kiireen keskellä olen kokenut myös äänikirjat hyväksi keinoksi nauttia kirjoista. Niitä voi kuunnella autoa ajaessa tai arkiaskareita suorittaessa.


Mitä haluaisit sanoa lukijoillesi?
Lukeminen kannattaa aina.

 


Valokuva: Sohvi Sillanpää
Tuominen Arttu