Piiroinen Suvi

suvi_piiroinen_lores

Suvi Piiroinen (s.1977) on kuopiolainen opettaja. Joensuuhun sijoittuva esikoisteos Pahaa parempi aloittaa rikostutkija Väinö Rossista ja Rob Peurasta sekä heidän omaperäisistä kollegoistaan kertovan dekkarisarjan.

 

Kirjailijahaastattelu / syksy 2016

 

Kerrotko lyhyesti itsestäsi
Olen Suvi Piiroinen, 1977 syntynyt kielten opettaja. Olen kotoisin Juuasta ja asunut pitkään Joensuussa, jonne myös kirjani Pahaa parempi tapahtumat sijoittuvat. Työkuvioiden kautta olen päätynyt Pohjois-Karjalasta Kuopioon.

Kirjoittamisen lisäksi rakastan elokuvia, musiikkia, matkustelua, kissoja ja luonnossa liikkumista.
   
Miten sinusta tuli kirjailija?
En ollut oikeastaan aikaisemmin kirjoittanut mitään sitten ala-asteen, jos opiskeluun liittyviä tuotoksia ei lasketa. Gradun palauttamisen jälkeen minulle jäi kuitenkin palava into kirjoittaa. Idea esikoisdekkariini tuli unessa, ja aloin siitä sitten kasaamaan tarinaa. Näin syntyi Pahaa parempi.

Mistä esikoiskirjasi kertoo?
Liikaa paljastamatta: kirjassa pieni tyttö katoaa jäljettömiin. Poliisi on neuvoton ilman johtolankoja, mutta saa pian apua tutkintaan yllättävältä taholta.

Millainen on kirjoittamisprosessisi?
Kaikessa yksinkertaisuudessaan istun ja kirjoitan. Kirjoittaminen ajoittuu yleensä viikonlopuille ja lomille – joskus saattaa mennä kuukausia, etten ehdi kirjoittaa sanaakaan. Joinain päivinä uutta tekstiä tulee useita sivuja, toisinaan vain muutama sana, tai sitten keskityn vain muokkaamaan jo olemassa olevaa tekstiä. Minulla on todella vilkas mielikuvitus, ja usein ideoin tarinaa pitkälle päässäni iltaisin ennen nukkumaan menoa tai kun istun bussissa matkalla töihin.

Mitä kirjoittaminen sinulle merkitsee?
Olen vielä kirjoittamisen alkumetreillä, joten kaikki on vielä kovin uutta. Kirjoittaminen on harrastus ja tapa rentoutua. Se on myös mahdollisuus luoda jotain ihan uutta, ihan itse!

Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi kirjoittamisen saralla?
Olen kirjoittamassa itsenäistä jatko-osaa Pahaa parempi -kirjalle. Olen myös ideoinut rungon kolmelle seuraavallekin osalle, jotka toivottavasti näkevät päivän valon tulevaisuudessa. Minulla on myös haaveissa kirjoittaa itse kuvittamani lastenkirja.

Minkälainen lukija itse olet?
Luen enimmäkseen dekkareita. Rakastan niiden tuomaan jännitystä! Joskus taas haluan lukea fantasiakirjallisuutta, hömppää, tai palata lapsuudesta ja nuoruudesta tuttujen kirjojen pariin. Suosikkikirjailijoitani ovat muun muassa Stephen King, Jo Nesbø, J.R.R. Tolkien, Stieg Larsson ja David Eddings. Cecelia Ahern on hömppäsuosikkini. Luen mieluiten kirjat alkuperäiskielellä.

Mitä haluaisit sanoa lukijoillesi?
Toivon teille viihtyisiä ja toivottavasti jännittäviä lukukokemuksia esikoisdekkarini parissa!