Mitä kuuluu, Tuukka-Omar?

24,77 

Mitä kuuluu, Tuukka-Omar? jatkaa palkittua Tuukka-Omar-sarjaa. Viidennessä osassa sivutaan kulutuskulttuuria, taloudellisesti eri asemassa olevia perheitä sekä koulukiusaamista – näitä kaikkia tietenkin Tuukka-Omarin maailmaan sopivalla lempeällä ja uteliaalla tavalla.
ISBN: 978-952-356-084-0 | Ilmestyminen: 3/2020

Tuotetunnus (SKU): 978-952-356-084-0 Osastot: ,
Kirjailijat:Hakalahti Niina

Kuvaus

Mitä kuuluu, Tuukka-Omar? jatkaa palkittua Tuukka-Omar-sarjaa. Viidennessä osassa sivutaan kulutuskulttuuria, taloudellisesti eri asemassa olevia perheitä sekä koulukiusaamista – näitä kaikkia tietenkin Tuukka-Omarin maailmaan sopivalla lempeällä ja uteliaalla tavalla.

Shakkikerhoon tulee vastikään paikkakunnalle muuttanut Julius, joka kutsuu Tuukka-Omarin ja tämän parhaan ystävän Paavon kotiinsa pikkujouluihin. Pojat eivät ole koskaan vierailleet niin isossa ja erikoisessa talossa. Juliuksen kodin erityispiirteet vain korostuvat, kun Paavon kotona patterit reistailevat, mikro lakkaa toimimasta ja isä kantaa hajonneiden esineiden tilalle kierrätystavaraa.

Koulussa kuudennen luokan Jalmari kavereineen ottaa Tuukka-Omarin silmätikukseen. Aivan kuin tässä ei olisi tarpeeksi, Paavoa vaivaava uusien tavaroiden himo vain pahenee ja äityy äärimmilleen, kun luokkakaveri Olavi saa juuri sen puhelimen, josta Paavo on unelmoinut.

Lopulta kaikki kääntyy parhain päin. Selväksi käy, että kivoja koteja on monenlaisia ja että uudet esineet eivät automaattisesti tuo onnea. Sekin kirkastuu, että kaikilla on elämässään mukavia ja jännittäviä asioita, mutta ne eivät suinkaan ole kaikilla samoja.

 

Niina Hakalahti (s. 1966) on tamperelainen kirjailija, joka kirjoittaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Hänellä on kolme kanaa ja kaksi kissaa sekä vanha, vino talo.

Kuvitus: Jukka Lemmetty 

 

Brand

Hakalahti Niina

Kerrotko lyhyesti itsestäsi
Olen Niina Hakalahti, (s. -66) kirjallisuuden sekatyönainen, tamperelainen, entinen oululainen… Lisää: www.niinahakalahti.fi

 

Miten sinusta tuli kirjailija?
Olen lapsesta saakka pitänyt kirjoittamisesta. Kirjoitin alakouluikäisenä kaverieni Ystäväni-kirjoihin toiveammatikseni karjakko – kirjailija. Toive on toteutunut lähes kokonaan, koska minulla on siipikarjaa eli kolme kanaa. Kirjailijaksi tulemiseen on luonnollisesti vaikuttanut myös monien ihmisten tuki. Vanhemmat, ystävät, tekstien lukijat, opettajat… he kaikki ovat olleet mahdollistamassa kirjailijuutta.

 

Mistä saat aiheet kirjoillesi?
Tähän ei voi vastata yksiselitteisesti, koska en itsekään tiedä, miten kaikki oikein tapahtuu. Sen tiedän, että havainnoilla, assosiaatioilla ja alitajunnalla on tärkeä rooli siinä, mistä kirjoittaa. Kaikki kirjani alkavat jostakin impulssista; havainnosta tai yksittäisestä lauseesta. Impulssin ilmaantuminen kertoo siitä, että ”kellarin pojat” ovat tehneet alustavaa työtä eli alitajunta on jo myllyttänyt teemaa. Tämä ei ole koskaan oma, tietoinen valinta.

 

Mistä uusin kirjasi kertoo?
Tuukka-Omarille alkaa riittää kertoo erilaisista luopumistilanteista sekä muutosten kohtaamisesta. Lisäksi kirjassa tutustutaan kanoihin ja muistetaan, miten tärkeitä ovat eläinten oikeudet.

 

Millainen on kirjoittamisprosessisi?
Etsin ja löydän. Harhailen, yllätyn ja järjestän.

 

Mitä kirjoittaminen sinulle merkitsee?
En voi kuvitella elämääni ilman kirjoittamista. Sama koskee lukemista. 

 

Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi kirjoittamisen saralla?
Suunnitelmat ovat hyvin yksinkertaiset: haluan kirjoittaa paljon ja monenlaista.

 

Minkälainen lukija itse olet? 
Olen aika monipuolinen lukija, tosin hieman sotakirja- ja scifi-rajoitteinen. Lempikirjailijoiden nimeäminen on vaikeaa, mutta esimerkiksi Sirkkojen (Selja & Turkka) runot ja Roald Dahlin monet lastenkirjat ovat tärkeitä. Yksittäisenä kirjana Ishiguron Ole luonani aina mahtuu elämäni Top 10 -kirjalistalle. Viime aikoina lukemistani kirjoista vaikutuksen on tehnyt toinen Ishiguron kirja, Klaara ja aurinko, jonka sanotaan olevan sisarteos Ole luonani aina -romaanille..

 

Mitä haluaisit sanoa lukijoillesi?
Ihana kun olette olemassa! Kohdataan tarinoiden äärellä. Ei ole tarinaa ilman lukijaa.

 

 

 

 

Hakalahti Niina