Issakainen Martti

No image set

 

Olen kirjailija ja entinen luomuviljelijä Heinävedeltä. Synnyin sodan lapsena 1943. Olen pitänyt kirjoista ja kirjoittamisesta aina. 14-vuotiaana tiedostin ajatuksen, että kirjoittaminen on asia, jota tahdon tehdä elämässäni. Silloin julkaistiin ensimmäinen kertomukseni eräässä poikien lehdessä. Aloitin parilla nuortenkirjalla. Varsinainen esikoisromaanini oli varusmieskertomus ”Tääll’ on sota, kilvoitus”, joka herätti jonkin verran huomiota ilmestyessään 1972. Samoin huomattiin viljelijän elämästä kertova kaunokirjallinen päiväkirja ”Kurkiaura” vuodelta 1977. Näitä seurasivat viljelijäromaanit ”Keskipäivän karhea veisu” ja ”Hyvästi, hevoseni”. Näiden lisäksi olen tehnyt kirjan Israelista ja toisen itsenäisyyssotaansa käyvästä Namibiasta. Aivan toisenlainen oli sitten pyhiinvaellus Santiago de Compostelaan, josta kerron teoksessa ”Jaakon tiellä”. Vielä haluan mainita elämänkertomukset sellotaiteilija Seppo Laamasesta, Kamtsatkan suurmetsästäjä Pekka Pantsusta ja virolaisesta papista Paul Saarista, joka taisteli vapaaehtoisena Suomen jatkosodassa ja kiitoksena tästä vietiin Siperian vankileirien saaristoon. Näistä jokaisesta tein omat kirjansa.

 

Viimeisen vuosikymmenen aikana olen julkaissut useita kotiseutuhistoriaan ja perinteeseen liittyviä teoksia oman kustannusyritykseni Soisalo-kirjojen kautta. Runoja olen julkaissut kolme kokoelmaa.

Olen kirjoittanut myös muutamia näytelmätekstejä sekä radiokuunnelmia. Lisäksi runsaasti lehtikirjoituksia.

Tarkempi selvitys tuotannostani löytyy kotisivuiltani www.soisalokirjat.com.

 

Suomen Kirjailijaliiton jäseneksi minut hyväksyttiin 1973. Lisäksi olen Suomen Tietokirjailijoiden liiton ja Näytelmäkirjailijaliiton jäsen.

 

Aiheet teoksiini tulevat omasta elämästäni ja toisten ihmisten kertomuksista. Olen kiinnostunut monenlaisista asioista. Yksi näistä on sotahistoria – olen käynyt kaikilla sotiemme merkittävimmillä taistelupaikoilla. Uusi romaanini ”Kollaa – Savon miesten talvisota” liittyy tähän aihepiiriin.

 

Kirjoittaminen on elämäntehtäväni, aion jatkaa sitä niin kauan kuin järki kulkee ja sormi vippasee. Herään joka aamu varhain ja kirjoitan aamun virkeät hetket.

 

Luen hyvin monenlaista kirjallisuutta, usein kirjoitustyön vaatimusten mukaan. Mielikertojiini kuuluvat esimerkiksi Aaro Hellaakoski, Marko Tapio, Harri Tapper, Antti Tuuri ja Tito Colliander.

 

Kristillinen usko ja vanhat kirkot kiinnostavat minua jatkuvasti. Osaan soittaa urkuja sen verran, että olen lomittanut kanttoreita yli 60 vuoden ajan.